soljanka

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ingredienten:

1 kilo varkensvlees (schnitselvlees)
1 kilo gehakt
Salami en worstjes (naar behoefte)
4 uien
3-4 paprika aan stukken
1 glas Letscho (paprika in tomatensaus)
1 bus tomaten
1 glas augurken (Gewurz)
Zuurkool (naar behoefte)

HULPMIDDELEN

1 beker zure room (naar behoefte)
Tomatenketchup, jus/bouillonkorrels, peper, zout en paprikapoeder.


Soep die oorspronkelijk van allerlei restjes gemaakt werd in de oostbloklanden

Voorbereiding

Bereidingswijze:

Vlees, gehakt en evt. salami en worstjes in dobbelsteentjes snijden (gehakt eigenhandig verplukken) en even laten smoren (aanbakken);
Uien en paprika ook aan dobbelsteentjes maken en bijvoegen en eveneens even aanbakken;

Bereidingswijze

Letscho (paprika in tomatensaus, kun je ook zelf samenstellen), de aan dobbelsteentjes gemaakte augurken, evt. zuurkool en kleingesneden tomaten uit blik erbij en een weinig water toevoegen;
Met zout, peper, paprikapoeder, tomatenketchup en jus/bouillonkorrels op smaak (scherp) maken en het geheel gaar laten smoren.

Serveertips

Het geheel wordt met toast en (naar behoefte) met zure room geserveerd.

Eet smakelijk

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schoonheid_j
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies