soljanka

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ingredienten:

1 kilo varkensvlees (schnitselvlees)
1 kilo gehakt
Salami en worstjes (naar behoefte)
4 uien
3-4 paprika aan stukken
1 glas Letscho (paprika in tomatensaus)
1 bus tomaten
1 glas augurken (Gewurz)
Zuurkool (naar behoefte)

HULPMIDDELEN

1 beker zure room (naar behoefte)
Tomatenketchup, jus/bouillonkorrels, peper, zout en paprikapoeder.


Soep die oorspronkelijk van allerlei restjes gemaakt werd in de oostbloklanden

Voorbereiding

Bereidingswijze:

Vlees, gehakt en evt. salami en worstjes in dobbelsteentjes snijden (gehakt eigenhandig verplukken) en even laten smoren (aanbakken);
Uien en paprika ook aan dobbelsteentjes maken en bijvoegen en eveneens even aanbakken;

Bereidingswijze

Letscho (paprika in tomatensaus, kun je ook zelf samenstellen), de aan dobbelsteentjes gemaakte augurken, evt. zuurkool en kleingesneden tomaten uit blik erbij en een weinig water toevoegen;
Met zout, peper, paprikapoeder, tomatenketchup en jus/bouillonkorrels op smaak (scherp) maken en het geheel gaar laten smoren.

Serveertips

Het geheel wordt met toast en (naar behoefte) met zure room geserveerd.

Eet smakelijk

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schoonheid_j
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies