Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

patatas bravas

Door: marleenhopp

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Ongeschilde aardappelen, zout, olijfolie
voor de saus: 1 ui, 2-3 tenen look, olijfolie, 2 koffielepels paprikapoeder, 1/2 l tomatenpassato, 1 koffielepel piri-piri (= een portugese variant van tabasco of harissa; je kan deze twee ook gebruiken maar pas de hoeveelheid aan), een snuif zout, snuif suiker en 1 laurierblad, 1 rode paprika

Eventueel een glas witte wijn en een snuif peper


Verder heb je nodig


Bakplaat, oven, steelpan of 2 en/of kom en microgolfoven, mes, lepel,...


Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardappels, droog af en snij in partjes. Hak de ui, de paprika, de look allemaal apart.
Verwarm de oven op 230?C ongeveer

Bereidingswijze

Leg de aardappelpartjes op een ingevette bakplaat en bestrijk met olijfolie, bak in oven gedurende 45 min. tot goudbruin.
Voor de saus : ui smoren met look in olijfolie. Laat de paprika ondertussen in aparte pan of kom op het vuur of in de microgolf garen. Paprikapoeder toevoegen aan het uimengsel in de eerste pan en laten bakken. Tomatenpassato bijdoen en piri-piri, alsook het zout, de suiker en laurierblad.
De gaargestoofde rode paprika bij het ui-tomatenmengsel doen. Misschien beetje bijpeperen en voor de liefhebbers een glas witte wijn toevoegen. Mix dit alles en laat nog 30 min. sudderen.

Serveertip

Goudbruine petatjes warm op een bord met zout overstrooid en het sausje ernaast
ALS TAPA serveren of als tussendoortje.
PS : ik gebruik de saus ook koud (als ketchup) bij onze vleesgerechten!!!



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top