Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pindasoep

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-Vlees: zoutvlees, varkensstaart, gerookt spek of een combinatie van deze drie. Een bezoeker van deze site schreef me dat hij pindasoep eens met worstjes had gegeten.
-Kip: stukjes poot of vleugel
-Olie
-Een ui
-Bouillonblokje
-Laos
-Gemberpoeder
-Aji-no-moto of Ve-tsin
-soepselderij
-Een half blikje kokosmelk
-En pindakaas dus.



Pindasoep bestaat uit een bouillon met kokosmelk en pindakaas erin.

Bereidingswijze

Kook zoutvlees, varkensstaart en spek zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Bak het vlees en de kip met het uitje op in de olie. Voeg de kruiden toe en daarna water en het bouillonblokje. Laat het geheel doorkoken tot de kip gaar is. Voeg nu de pindakaas en de kokosmelk toe. Laat de soep niet meer doorkoken nadat de kokosmelk erin zit, anders gaat er een laag kokosolie op de soep drijven. Voeg voor het serveren de selderij toe.

Serveertips

Serveer met rijst



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asley_g
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top