varkensgebraad met mosterd

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 Varkenshespengebraad van 1 kilogram.
3 soeplepels Dijon mosterd
1 deciliter slagroom
2 sjalotten
1 soeplepel gehakte peterselie
2 deciliter. witte wijn
50 gram boter
peper en zout.

HULPMIDDELEN

Oven en ovenschotel.


Een zeer lekkere combinatie en het vlees wordt niet droog.

Bereidingswijze

Wrijf het varkensgebraad in met de mosterd,giet er de slagroom over en laat het een nacht op een koele plaats rusten.
De dag zelf de mosterd van het varkensgebraad schrapen en vermengen met de slagroom die zich op de bodem van de schotel bevindt.
Opzij zetten.Het vlees kruiden met peper en zout en 50 minuten. in de oven zetten op 210?C.
Ondertussen de sjalotten zachtjes fruiten.Aanlengen met de witte wijn en voor de helft laten inkoken.De slagroom met de mosterd bijvoegen en desgewenst bijkruiden. 5 minuten. laten stoven.
5 minuten. voor het einde van de braadtijd
van het vlees,overgiet u het met deze saus waar u de peterselie hebt doorgeroerd
het vlees in schijven snijden en opdienen met de saus.
Wijn: een stevige rode wijn bijvoorbeeld:Haut-Medoc

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies