Baba Ganoush

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 grote aubergine, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 eetl tahin (sesamzaadpasta), 2 eetl citroensap, zout, ? theelepel djinten (komijn), 1 eetl fijngehakte peterselie

HULPMIDDELEN

- verwarm de oven op 200?C


Puree van aubergine met verfijnde smaak

Bereidingswijze

- prik de aubergine met een vork rondom in en rooster de aubergine in de oven op een met bakpapier bekleed bakblik in 30 minuten gaar
- snipper de sjalot en de knoflook
- trek de schil van de aubergine en snijd het vruchtvlees klein
- pureer het vruchtvlees met de sjalot, de knoflook, de sesamzaadpasta, het citroensap, het zout en de djinten in een keukenmachine
(of met een staafmixer)
- garneer met de puree met peterselie

Serveertips

Serveer met Turks brood zwarte olijven en een lekker (tomaten)salade

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dykstra_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies