Baba Ganoush

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 grote aubergine, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 eetl tahin (sesamzaadpasta), 2 eetl citroensap, zout, ? theelepel djinten (komijn), 1 eetl fijngehakte peterselie

HULPMIDDELEN

- verwarm de oven op 200?C


Puree van aubergine met verfijnde smaak

Bereidingswijze

- prik de aubergine met een vork rondom in en rooster de aubergine in de oven op een met bakpapier bekleed bakblik in 30 minuten gaar
- snipper de sjalot en de knoflook
- trek de schil van de aubergine en snijd het vruchtvlees klein
- pureer het vruchtvlees met de sjalot, de knoflook, de sesamzaadpasta, het citroensap, het zout en de djinten in een keukenmachine
(of met een staafmixer)
- garneer met de puree met peterselie

Serveertips

Serveer met Turks brood zwarte olijven en een lekker (tomaten)salade

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies