Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. palingmousse

palingmousse

Door: marianneoud

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-07-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ons schoongemaakte paling,
4 gelatine blaadjes,
2 dl slagroom,
Cayennepeper en zout.


VOOR DE SAUS:
Cremefraich,
dille,
zout en peper.


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Palingmousse overgoten met een dillesausje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de paling heel fijn in de keukenmachine
en leg de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf en doe de paling de gelatine en de kruiden er door.
Stort dit in een leuk vormpje of een borrelglas.

Voor de dillesaus: cremfraiche en of verse dille of dille uit de diepvries. peper en zout kloppen.

Serveertip

Laat de palingmousse en paar uur opstijven, en giet een heel klein beetje dillesaus over de palingmousse. Absoluut niet machtig en doordat je het klein houdt, kun je meerdere voorgerechtjes serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top