palingmousse

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ons schoongemaakte paling,
4 gelatine blaadjes,
2 dl slagroom,
Cayennepeper en zout.


VOOR DE SAUS:
Cremefraich,
dille,
zout en peper.

HULPMIDDELEN

Keukenmachine


Palingmousse overgoten met een dillesausje

Voorbereiding

Maak de paling heel fijn in de keukenmachine
en leg de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf en doe de paling de gelatine en de kruiden er door.
Stort dit in een leuk vormpje of een borrelglas.

Voor de dillesaus: cremfraiche en of verse dille of dille uit de diepvries. peper en zout kloppen.

Serveertips

Laat de palingmousse en paar uur opstijven, en giet een heel klein beetje dillesaus over de palingmousse. Absoluut niet machtig en doordat je het klein houdt, kun je meerdere voorgerechtjes serveren.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies