palingmousse

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ons schoongemaakte paling,
4 gelatine blaadjes,
2 dl slagroom,
Cayennepeper en zout.


VOOR DE SAUS:
Cremefraich,
dille,
zout en peper.

HULPMIDDELEN

Keukenmachine


Palingmousse overgoten met een dillesausje

Voorbereiding

Maak de paling heel fijn in de keukenmachine
en leg de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf en doe de paling de gelatine en de kruiden er door.
Stort dit in een leuk vormpje of een borrelglas.

Voor de dillesaus: cremfraiche en of verse dille of dille uit de diepvries. peper en zout kloppen.

Serveertips

Laat de palingmousse en paar uur opstijven, en giet een heel klein beetje dillesaus over de palingmousse. Absoluut niet machtig en doordat je het klein houdt, kun je meerdere voorgerechtjes serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies