palingmousse

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ons schoongemaakte paling,
4 gelatine blaadjes,
2 dl slagroom,
Cayennepeper en zout.


VOOR DE SAUS:
Cremefraich,
dille,
zout en peper.


HULPMIDDELEN

Keukenmachine


Palingmousse overgoten met een dillesausje

Voorbereiding

Maak de paling heel fijn in de keukenmachine
en leg de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf en doe de paling de gelatine en de kruiden er door.
Stort dit in een leuk vormpje of een borrelglas.

Voor de dillesaus: cremfraiche en of verse dille of dille uit de diepvries. peper en zout kloppen.

Serveertips

Laat de palingmousse en paar uur opstijven, en giet een heel klein beetje dillesaus over de palingmousse. Absoluut niet machtig en doordat je het klein houdt, kun je meerdere voorgerechtjes serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Dagdeal
Bestel nu »

Verpakt in een post/cadeau verpakking en zeer leuk om cadeau te geven

van 9,95
Alleen vandaag 8,5
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies