Roomsoepen

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Een roomsoep wordt steeds met bouillon bereid. Ze wordt ook niet gebonden met aardappelen, maar met bloem, maisbloem of rijstbloem. De smaak wordt verfijnd door het toevoegen van melk of room en een eierdooier, vandaar de naam: roomsoep. Een roomsoep mag niet meer opnieuw koken; ze wordt eventueel opnieuw opgewarmd tot aan het kookpunt.

HULPMIDDELEN

Algemene werkwijze:
Bereid een doorgestoken soep op basis van bouillon, zonder aardappelen, maar wel met bloem, maisbloem of rijstbloem.
Indien bloem als bindstof gebruikt wordt: laat vetstof smelten. Voeg er al roerende de bloem bij. Giet stilaan de kokende soep bij. Laat doorkoken.


Voorbereiding

Indien maisbloem of rijstbloem als bindmiddel gebruikt wordt:
breek de mais- of rijstbloem in wat koud water of bouillon. Giet dit al roerende bij de kokende bouillon, Voeg er groenten bij. Laat doorkoken.

Bereidingswijze

Afwerking:
Klop een eierdooier samen met de melk of de room in de soepkom. Meng er al roerende de kokende soep onder. Voor een grote hoeveelheid: klop een eierdooier samen met de melk of de room in een kom. Leng aan met een weinig kokende bouillon. Voeg bij de rest van de soep. Laat niet meer doorkoken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies