MAROKKAANSE COUSCOUS

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

25 g blanke rozijnen 3 stuk bos-uitje, fijngesneden 40 g boter, koud ? Knorr vleesbouillonblokjes 1 courgette, in blokjes van 2 cm 175 g couscous 300 g magere kalfslappen 1 doosje kersttomaat 50 g kikkererwten 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 koolrabi, in blokjes van 2 cm 1 dl groene Spaanse peper 1 tl saffraan 1 kleine ui, gesnipperd 1 kleine winterwortel, in blokjes van 2 cm zout peper.

HULPMIDDELEN

Stoompan of een pan en een grote zeef


Bereidingswijze

Spoel in een zeef de kikkererwten onder koud water af. Laat de erwten in een kom met ruim koud water 12 uur weken.
Snijd het kalfsvlees in blokjes van ? 2 cm. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Was de tomaatjes en verwijder de kroontjes. Was de Spaanse peper. Halveer deze en verwijder de pitjes. Hak de peper met een scherp mes fijn.
Verhit in het onderste deel van de stoompan de olie. Voeg het kalfsvlees toe en bak dit al omscheppend in 10 minuten rondom bruin. Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en laat dit nog 3 minuten meebakken. Voeg de kikkererwten, rozijnen, ? liter water, de helft van de saffraandraadjes en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat het 50 minuten zachtjes koken.
Doe intussen couscous, de andere helft van saffraandraadjes, 1 el olijfolie en 1 dl water in een kom. Meng het met een houten lepel door elkaar. Laat het wellen volgens gebruiksaanwijzing. Voeg na 30 minuten de wortel en koolrabi aan het vleesmengsel toe.
Schep in het bovenste deel van couscouspan (of zeef) de couscous. Stoom boven de bouillon met vlees de couscous in nog 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten courgette, bosuitjes en tomaatjes aan vleesmengsel toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.
Doe de gare couscous in een kom en roer met een vork de boter erdoor tot de korrels los zijn. Breng het
vlees-groentemengsel op smaak met zout en peper. Doe de couscous op een schaal. Schep het vlees-groentemengsel er omheen. Geef de bouillon er apart bij.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies