MAROKKAANSE COUSCOUS

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

25 g blanke rozijnen 3 stuk bos-uitje, fijngesneden 40 g boter, koud ? Knorr vleesbouillonblokjes 1 courgette, in blokjes van 2 cm 175 g couscous 300 g magere kalfslappen 1 doosje kersttomaat 50 g kikkererwten 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 koolrabi, in blokjes van 2 cm 1 dl groene Spaanse peper 1 tl saffraan 1 kleine ui, gesnipperd 1 kleine winterwortel, in blokjes van 2 cm zout peper.

HULPMIDDELEN

Stoompan of een pan en een grote zeef


Bereidingswijze

Spoel in een zeef de kikkererwten onder koud water af. Laat de erwten in een kom met ruim koud water 12 uur weken.
Snijd het kalfsvlees in blokjes van ? 2 cm. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Was de tomaatjes en verwijder de kroontjes. Was de Spaanse peper. Halveer deze en verwijder de pitjes. Hak de peper met een scherp mes fijn.
Verhit in het onderste deel van de stoompan de olie. Voeg het kalfsvlees toe en bak dit al omscheppend in 10 minuten rondom bruin. Voeg de ui, de knoflook en het pepertje toe en laat dit nog 3 minuten meebakken. Voeg de kikkererwten, rozijnen, ? liter water, de helft van de saffraandraadjes en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat het 50 minuten zachtjes koken.
Doe intussen couscous, de andere helft van saffraandraadjes, 1 el olijfolie en 1 dl water in een kom. Meng het met een houten lepel door elkaar. Laat het wellen volgens gebruiksaanwijzing. Voeg na 30 minuten de wortel en koolrabi aan het vleesmengsel toe.
Schep in het bovenste deel van couscouspan (of zeef) de couscous. Stoom boven de bouillon met vlees de couscous in nog 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten courgette, bosuitjes en tomaatjes aan vleesmengsel toe. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.
Doe de gare couscous in een kom en roer met een vork de boter erdoor tot de korrels los zijn. Breng het
vlees-groentemengsel op smaak met zout en peper. Doe de couscous op een schaal. Schep het vlees-groentemengsel er omheen. Geef de bouillon er apart bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamal_b

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies