PAPILLOT VAN KABELJAUW MET PREI EN CIDER.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


4 stukken kabeljauw filet pur (diepvries)2 tot 3 preien 1 sjalot3 eetlepels ciderazu=ijn1,5dl appelcider brut1,5dl room1 eetlepel maiszetmeel1 eetlepel boter? 100g kruidenboter(versrayon)Peper en zout.

HULPMIDDELEN

Een kookpan -- een scherp mesje -- een houten plankje -- een garde -- een bbq.


Voorbereiding

Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Laat in een kookpan 1 eetlepel boter smelten. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in.Laat op een matig vuur en al roerend 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.Blus met de ciderazijn. Los het maiszetmeel op in de room en meng met de appelcider.Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus.Roer geregeld om. Tot hier kan het gerecht vooraf bereid worden. Neem 4 grote vellen alluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren vis. Snij de kruidenboter in plakjes van 0,5cm en leg op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje en verpak in een tweede vel aluminiumfolie (zo blijft uw pakje op het bord proper) Leg de pakjes gedurende 30 minuten op een warme grill.

Serveertips

Dien op met pasta.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies