PAPILLOT VAN KABELJAUW MET PREI EN CIDER.

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


4 stukken kabeljauw filet pur (diepvries)2 tot 3 preien 1 sjalot3 eetlepels ciderazu=ijn1,5dl appelcider brut1,5dl room1 eetlepel maiszetmeel1 eetlepel boter? 100g kruidenboter(versrayon)Peper en zout.

HULPMIDDELEN

Een kookpan -- een scherp mesje -- een houten plankje -- een garde -- een bbq.


Voorbereiding

Snij het wit en een beetje groen van de prei in dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Laat in een kookpan 1 eetlepel boter smelten. Doe er de gesnipperde sjalot en de preiringetjes in.Laat op een matig vuur en al roerend 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.Blus met de ciderazijn. Los het maiszetmeel op in de room en meng met de appelcider.Giet dit mengsel bij de gestoofde prei en laat indikken op een matig vuur tot een goed gebonden saus.Roer geregeld om. Tot hier kan het gerecht vooraf bereid worden. Neem 4 grote vellen alluminiumfolie en verdeel de prei in het midden van de folie. Leg daarop telkens een stuk diepgevroren vis. Snij de kruidenboter in plakjes van 0,5cm en leg op elk stuk vis 2 plakjes. Vouw de folie dicht tot een goed gesloten pakje en verpak in een tweede vel aluminiumfolie (zo blijft uw pakje op het bord proper) Leg de pakjes gedurende 30 minuten op een warme grill.

Serveertips

Dien op met pasta.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies