Tiramisu (zonder alcohol)

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

3 eetlepels witte suiker, 3 eieren, 500 gr mascarpone, sterke koffie, lange vingerkoekjes (boudoirkes)cacaopoeder.

HULPMIDDELEN

Klopper, rechthoekige schotel,


Voorbereiding

Sterke koffie maken,

Bereidingswijze

Het geel van de eieren en de suiker mengen. De mascarpone toevoegen. Klop het eiwit tot sneeuw en meng alles samen. De vingerkoekjes in de koffie onderdompelen en in de schaal naast elkaar leggen. Overgieten met de kaasmengeling en de cacaopoeder over strooien. Een tweede laag koekjes die in de koffie ondergedompeld zijn leggen en weer de kaasmengeling er overgieten en de cacaopoeder overstrooien.

De tiramisu minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies