Adana kebab

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

300 a 400 gr lamsgehakt
1 geraspte ui
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
2 tomaten
1 tl chilipoeder
2 kleine Turkse broden
1 el peterselie
peper en zout



Bereidingswijze

Meng de gehakt met ui, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en peterselie. Laat het geheel een kwartier intrekken. Verdeel het in 6 of 8 gelijke porties en vorm van elke portie een worst. Vet ze in met olie en gril ze. Snijd de tomaten in plakjes en gril ze op het eind even mee. Serveren met Turks brood en Turkse rijst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies