Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bread-butter pudding

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

12 korstloze sneden wit brood - 55 g ongezouten boter - 1/2 theelepel kaneel - 200 g rozijnen of krenten - 4 losgeklopte eieren - 2,25 dl melk - 4,75 dl room - 170 g strooisuiker - 1 theelepel vanille-essence - zout - kristalsuiker



Voorbereiding

Het brood met boter insmeren. 4 sneden brood met de boterkant naar onder inpassen in een ovale vorm van 25 bij 15 cm met 5 cm hoge randen. Bestrooi het brood met de helft van de kaneel en de helft van de rozijnen. Leg een andere laag boterhammen met de boterkant naar boven over de rozijnen en strooi er de rest van de kaneel en rozijnen over. Dek af met de rest van het brood, met de boterkant naar onder. Meng eieren, melk, room, vanille-essence en een snuifje zout in een kom. Giet het beslag via een zeef over de broodtaart. Bestrooi de bovenkant met kristalsuiker. Dek de vorm af en laat alles minstens een uur rusten op een koele plaats.

Bereidingswijze

Doe de vorm in een warmwaterbad (het water komt tot de halve hoogte van de vorm) en zet alles 1 uur in een voorverwarmde oven van 150? C. De pudding verwijderen wanneer de bovenkant krokant en goudkleurig is.

Serveertips

Bread-butter pudding wordt opgediend met een kom opgeklopte room.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top