Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

rijstepudding met aardbeiensaus

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1/2 l melk, 100 gr dessertrijst, 1 zakje vanillesuiker, 6 blaadjes gelatine, 75 gr suiker, 2 dl slagroom.
VOOR DE SAUS:250 gr aardbeien, 50gr suiker, 1 el citroensap.



Een heerlijke zomerse rijstepudding die er heel mooi uitziet.

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook, strooi de rijst erin en roer de vanillesuiker erdoor. laat de rijst afgedekt, in ca. 1 uur heel zachtjes tot een brij koken. week ondertussen de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. verhit 2 el water en los hierin, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine op. roer 50 gr suiker door de hete rijstebrij en roer de gelatine erdoor; laat de rijstebrij afkoelen. klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. spatel de room door de afgekoelde rijstebrij. vet een puddingvorm(inhoud ca. 1,5 l) dun in met olie en doe het rijstmengsel erin. laat de pudding in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. maak intussen de saus; maak de aardbeien schoon, houd 3 mooie achter voor de garnering en pureer de rest. breng een 1/2 dl water met de suiker aan de kook en roer het mengsel met de citroensap door de gepureerde aardbeien. stort de rijstepudding op een schaal en garneer de bovenkant met de overgebleven aardbeien en een beetje saus. serveer de rest van de saus appart.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top