Kippesoep Van Het Huis

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kleine soepkip1 1/2 l. water4 worteltjes 1/2 uizoutstukje foelie1 laurierblad6 peperkorrels30 g. vermicelli1 el. fijngehakte peterselie.


Er zijn een heleboel recepten voor kippesoep. Deze kreeg ik ooit van een vriendin.

Bereidingswijze

De kip met het water en wat zout aan de kook brengen. Met een schuimspaan het schuim van het water scheppen. De gesnipperde worteltjes, ui, foelie, gekneusd laurierblad en gekneusde peperkorrels toevoegen. De kip in ca. 2 uur zachtjes gaar koken. De kip uit de pan halen. Het vlees van de botjes halen en in stukjes snijden. De bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen. De vermicelli toevoegen en in 10 min. gaarkoken. Het vlees toevoegen en vlak voor het serveren de peterselie over de soep strooien.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies