Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sliptong

Door: pamellen

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


*4 sliptong*zout*peper*100gr geklaarde boter*200 gr zalmsnippers*eiwit van 1 ei*100gr geslagen room*VOOR DE GARNITUUR*8 bospeen*8 aardappels*4 brocolliroosjes*VOOR DE PAPRIKASAUS*1/2 paprika liefs geel*200cc visfond*100cc room*100cc creme fraiche*25 gr boter*zout*peper*


Verder heb je nodig


Foodprocessor


Sliptong met zalmfarce en paprikasaus,geleerd op de cursus"de fijne keuken"

Ontdek meer:

Voorbereiding

SLIPTONG MET ZALMFARCE;1.Snijd de filets aan een zijde van de sliptong los.2.Maal de zalmsnippers met het eiwit in de foodprocessor fijn en wrijf de farce door een zeef.3.Zet de zalmfarce in de koelkast en klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast.4.Als de zalm en de room even koud zijn haal ze uit de koelkast en spatel de slagroom met een houten lepel beetje bij beetje bij de zalmfarce en maak op smaak met zout en peper.5.Spuit met behulp van een spuitzak met een gekartelde spuitmond de zalmfarce in de sliptong.6.Leg de 2 tongfilets met de witte zijde naar boven op de farce.7.Leg de slibtong op een ovenplat ingesmeerd met de geklaarde boter en dek af met aluminiumfolie.AARDAPPELEN EN GARNITUUR;1 tourneer de aardappel en de bospeen.2.Blancheer de bospeen en aardappel beetgaar en spoel koud af.PAPRIKASAUS;1.Snijd de paprika in grove brunoise en kook ze samen met de room,creme fraiche en de visfond op een laag vuur.(ca 10 min).2.Blender de saus en passeer hem door een bolzeef en doe de saus terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

1.Zet de slibtong in een voorverwarmde oven van 175C gedurende 10 min.2.Stoof de wortel en de aardappel op in water,zout en wat boter.3.Blancheer de broccoli beetgaar.4.Maak de saus warm op laag vuur en monteer hem op met ijskoude boter en breng op smaak met zout.5.Verdeel de slibtong over de borden en garneer met wortel,de aarappel en de broccoli.6.Napeer de saus er speels omheen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top