Sliptong

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*4 sliptong*zout*peper*100gr geklaarde boter*200 gr zalmsnippers*eiwit van 1 ei*100gr geslagen room*VOOR DE GARNITUUR*8 bospeen*8 aardappels*4 brocolliroosjes*VOOR DE PAPRIKASAUS*1/2 paprika liefs geel*200cc visfond*100cc room*100cc creme fraiche*25 gr boter*zout*peper*

HULPMIDDELEN

Foodprocessor


Sliptong met zalmfarce en paprikasaus,geleerd op de cursus"de fijne keuken"

Voorbereiding

SLIPTONG MET zalmFARCE;1.Snijd de filets aan een zijde van de sliptong los.2.Maal de zalmsnippers met het eiwit in de foodprocessor fijn en wrijf de farce door een zeef.3.Zet de zalmfarce in de koelkast en klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast.4.Als de zalm en de room even koud zijn haal ze uit de koelkast en spatel de slagroom met een houten lepel beetje bij beetje bij de zalmfarce en maak op smaak met zout en peper.5.Spuit met behulp van een spuitzak met een gekartelde spuitmond de zalmfarce in de sliptong.6.Leg de 2 tongfilets met de witte zijde naar boven op de farce.7.Leg de slibtong op een ovenplat ingesmeerd met de geklaarde boter en dek af met aluminiumfolie.AARDAPPELEN EN GARNITUUR;1 tourneer de aardappel en de bospeen.2.Blancheer de bospeen en aardappel beetgaar en spoel koud af.PAPRIKASAUS;1.Snijd de paprika in grove brunoise en kook ze samen met de room,creme fraiche en de visfond op een laag vuur.(ca 10 min).2.Blender de saus en passeer hem door een bolzeef en doe de saus terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

1.Zet de slibtong in een voorverwarmde oven van 175C gedurende 10 min.2.Stoof de wortel en de aardappel op in water,zout en wat boter.3.Blancheer de broccoli beetgaar.4.Maak de saus warm op laag vuur en monteer hem op met ijskoude boter en breng op smaak met zout.5.Verdeel de slibtong over de borden en garneer met wortel,de aarappel en de broccoli.6.Napeer de saus er speels omheen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies