Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Broccoli zalmtaart

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

5 plakjes bladerdeeg, 500 gram brocolli, 125 gram gerookte zalmsnippers, 1 pakje roomkaas met kruiden (Boursin), 100 gram gepelde pistachenootjes, paar sprietjes bieslook, peper en zout, paneermeel


HULPMIDDELEN

Quiche- of vlaaivorm. Hakmolen.


Het lijkt een hele rare combinatie van ingredienten, maar het is heerlijk

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien.
Maak de brocolli schoon en snijd deze in kleine roosjes. Laat deze 4 minuten koken. Daarna koudspoelen in een vergiet. Verwarm de oven voor.
Hak de pistachenootjes grof, snijd de zalmsnippers in kleine stukjes, doe deze samen in een kom. Voeg de broccoliroosjes toe. Prak de roomkaas en meng deze voorzichting door het brocolli-zalmmengsel. Voeg wat peper en zout toe en wat gesnipperde bieslook.

Serveertips

Vet de Ovenschaal in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem. Strooi wat paneermeel op de bodem. Doe het brocolli-zalm mengsel in de vorm.
Zet de vorm in het midden van de oven en laat de taart in 25 tot 30 minuten bruin en gaar worden. De laatste 10 minuten onderwarmte aanzetten voor een knapperige bodem.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cathy23
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top