Turkse pizza (lahmacun)

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

350 gr bloem, 1 tl gedroogde gist, 0,5 tl suiker, 1,5 el olijfolie, 1 vleestomaat, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 0,5 rode peper, 1 tl paprikapoeder, 225 gr lamsgehakt, 1 blikje tomatenpuree (70gr)

HULPMIDDELEN

Bloem om te bestuiven, olie om in te vetten, schone theedoek (reukloos), deegroller, 225 ml handwarm water


Een heerlijk tussendoortje.
Het kost wel even wat tijd, maar wel lekker..

Voorbereiding

Voorbereiding ca. 35 minuten.

De bloem zeven boven grote kom, 0,5tl zout erdoor mengen en in het midden een kuiltje maken. Gist, suiker, 0,5 el olijfolie en 225 ml handwarm water in kuiltje gieten en door de bloem mengen, Kneden tot er glad en soepel deeg ontstaat. De deegbal in een kom leggen en afdekken met een vochtige theedoek. De deeg op een warme plek ca. 2 uur laten rijzen tot de volume zich heeft verdubbeld. Intussen de tomaat inkruizen en enkele seconden onderdompelen in kokend water. Afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Peper schoonmaken en HEEL fijn snijden.
In koekenpande rest van de olijfolie verhitten en de ui en knoflook ca 2 minuten fruiten.
In een kom ui, knoflook met tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt mengen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 graden/gasoven op stand 5.

deeg in twee stukken verdelen en elk stuk tot een bal vormen.
Op een werkvlak een deegroller bestuiven met bloem en de deeg uitrollen tot een dunne, langgerekte, ovale lappen.
De bakplaat licht invetten.
De deeg op de bakplaat leggen en heel dun bestrijken met tomatenpuree.
Het gehaktmengsel erover verdelen en pizza′s in het midden van de oven in 12 a 15 min bakken tot het vlees gaar is.

Serveertips

Serveren meet fijngesneden gemengde salade en hete saus

Bron

Onbekend

Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tommy_1

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies