Turkse pizza (lahmacun)

  • Turks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

350 gr bloem, 1 tl gedroogde gist, 0,5 tl suiker, 1,5 el olijfolie, 1 vleestomaat, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 0,5 rode peper, 1 tl paprikapoeder, 225 gr lamsgehakt, 1 blikje tomatenpuree (70gr)

HULPMIDDELEN

Bloem om te bestuiven, olie om in te vetten, schone theedoek (reukloos), deegroller, 225 ml handwarm water


Een heerlijk tussendoortje.
Het kost wel even wat tijd, maar wel lekker..

Voorbereiding

Voorbereiding ca. 35 minuten.

De bloem zeven boven grote kom, 0,5tl zout erdoor mengen en in het midden een kuiltje maken. Gist, suiker, 0,5 el olijfolie en 225 ml handwarm water in kuiltje gieten en door de bloem mengen, Kneden tot er glad en soepel deeg ontstaat. De deegbal in een kom leggen en afdekken met een vochtige theedoek. De deeg op een warme plek ca. 2 uur laten rijzen tot de volume zich heeft verdubbeld. Intussen de tomaat inkruizen en enkele seconden onderdompelen in kokend water. Afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Peper schoonmaken en HEEL fijn snijden.
In koekenpande rest van de olijfolie verhitten en de ui en knoflook ca 2 minuten fruiten.
In een kom ui, knoflook met tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt mengen.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 graden/gasoven op stand 5.

deeg in twee stukken verdelen en elk stuk tot een bal vormen.
Op een werkvlak een deegroller bestuiven met bloem en de deeg uitrollen tot een dunne, langgerekte, ovale lappen.
De bakplaat licht invetten.
De deeg op de bakplaat leggen en heel dun bestrijken met tomatenpuree.
Het gehaktmengsel erover verdelen en pizza′s in het midden van de oven in 12 a 15 min bakken tot het vlees gaar is.

Serveertips

Serveren meet fijngesneden gemengde salade en hete saus

Bron

Onbekend

Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tommy_1


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies