Kouseband (Creools)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram kouseband - 100/150 gram spekblokjes (niet gerookt!) - 50 gram boter - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 tomaat - 1 bouillonblokje - zwarte peper - zout.

HULPMIDDELEN

Kookpan - snijplank - aardappelmesje.


Kouseband zijn een soort lange groene langerekte Surinaamse bonen. Ze zien er uit als een specieboon, maar je snijdt ze schuin af als een snijboon.

Voorbereiding

De spekblokjes even met heet water afspoelen en droogdeppen op keukenpapier. Ui snipperen, knoflook uit de pers of fijn snijden. Tomaat klein snijden. Bonen snijden.

Bereidingswijze

De spekblokjes een minuut of 5 bakken in de boter. De gesnipperde ui en de knoflook even meefruiten. Als de ui en de knoflook iets doorbakken zijn de tomaat toevoegen, even meebakken en dan de kouseband toevoegen. Het geheel zo'n 10 minuten doorbakken. Goed omscheppen om aanbakken te voorkomen. Een half kopje water en het bouillonblokje toevoegen en de groenten zo'n 15 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de peper toevoegen en proeven of er evt. nog wat zout nodig is.

Serveertips

Serveren bij de Rotie en de Massala kip.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_v_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies