
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
300 gram kouseband - 100/150 gram spekblokjes (niet gerookt!) - 50 gram boter - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 tomaat - 1 bouillonblokje - zwarte peper - zout.
Kouseband zijn een soort lange groene langerekte Surinaamse bonen. Ze zien er uit als een specieboon, maar je snijdt ze schuin af als een snijboon.
De spekblokjes even met heet water afspoelen en droogdeppen op keukenpapier. Ui snipperen, knoflook uit de pers of fijn snijden. Tomaat klein snijden. Bonen snijden.
De spekblokjes een minuut of 5 bakken in de boter. De gesnipperde ui en de knoflook even meefruiten. Als de ui en de knoflook iets doorbakken zijn de tomaat toevoegen, even meebakken en dan de kouseband toevoegen. Het geheel zo'n 10 minuten doorbakken. Goed omscheppen om aanbakken te voorkomen. Een half kopje water en het bouillonblokje toevoegen en de groenten zo'n 15 minuten op een zacht vuurtje laten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de peper toevoegen en proeven of er evt. nog wat zout nodig is.
Serveren bij de Rotie en de Massala Kip.
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »