Bakkeljauw, moksi alesi

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

350 gr. bakkeljauw1 ui, gesnipperd2 tomaten, in stukjes gesneden1 verse peper, als je niet van heel scherp houdt rol dan de peper even tussen je handen, snijd het steeltje eraf en schud de zaadjes eruit.3 eetl. olieeventueel 1 a 2 bouillon blokjes500 g. rijst.


Surinaamse complete maaltijd

Voorbereiding

De bakkeljauw ontzouten (wasssen en enkele uren in warm water laten weken)en in stukken verdelen.

Bereidingswijze

In de hete olie de stukjes ui en tomaat fruiten en de bakkeljauw toevoegen. Flink omscheppen, 3/4 liter water toevoegen en laten opkoken. Eventueel op smaak afmaken met 1 a 2 bouillonblokjes.De gewassen rijst toevoegen, omscheppen en de moksi alesi laten koken. Zodra de rijst kookt, de hele verse peper toevoegen en het vlammetje lager draaien. De moksi alesi in 35 min. gaar koken.

Serveertips

Eet smakelijk!Bakkeljauw is bijna hetzelfde als kabeljauw, maar dan gedroogd.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies