Surinaamse macaronischotel

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gr. macaroni250 gr. pittige geraspte kaas4 bosuitjes met loof, fijngesneden1 blik ongesuikerde, gecondenseerde melk2 kippenpoten2 eieren125 gr. verse gepelde garnalen50 gr. roomboter4 pimentkorrels1 laurierblaadje2 bouillonblokjes, kleintjes van Maggi2 tomaten in stukjes gesneden1 takje selderijnootmuskaatevt. 1 verse peperzout1 theel. oliezwarte pepersap van 1 citroensap van 1/2 citroen of een limoentje


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen

Lekker voor de lunch of avondeten

Voorbereiding

De kip wassen, in water waarin het sap van een citroen is uitgeknepen.De kip in een pannetje doen met de boter, de pimentkorrels, het laurierblaadje, de nootmuskaat, zwarte peper, bouillonblokjes, selderij en eventueel een verse peper.Het deksel op de pan doen en het vlees op een zacht vuurtje gaar stoven.
Het vlees uit de pan halen en in niet te kleine stukken van de botten afhalen. Het bakvet niet wegdoen.

Bereidingswijze

De garnalen schoonmaken en overgieten met het sap van een halve citroen of limoentje.Afspoelen met koud water en met zout en zwarte peper bestrooien. In het vet van de kip de stukjes tomaat, de fijngesneden bosuitjes, de stukjes kip en de garnalen fruiten.De macaroni gaar koken in water met wat zout en 1 theel. olie.
Als de macaroni gaar is, het vocht afgieten en de macaroni direct heet mengen met de geraspte kaas. De kip met garnalen door het kaas-macaronimengsel roeren.De eieren goed klutsen, vermengen met de melk en ook dit mengen door de macaroni massa.Een ovenvaste schaal licht beboteren en de macaroni massa hierin schenken.In een voorverwarmde (gas op 4, elektr. op 175 graden) oven zetten. Baktijd 45 minuten.

Serveertips

Lekker met een tomatensalade met ui.Eet smakelijk!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies