Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oranje Cake

Door: elisabethsc

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 16 personen


* 250gr boter* 175 gr suiker(fijne)* 5 eieren(gesplitst)* 3 el. sinaasappelmarmelade* 1 st sinaasappelrasp * 3 el. sinaasappellikeur * zout naar smaak * 250 gr. zelfrijzenbakmeel * 1 tl bakpoeder * 4 plak geconfijte sinaasappel.


Verder heb je nodig


Cakevorm ingevet ( 2ltr.)


Deze cake hoort bij koninginnedag

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 170 gr.

Bereidingswijze

* Boter met suiker licht en romig kloppen.
* Eidooiers er een voor een doorheen kloppen.
* marmelade,rasp en likeur erdoor roeren
* eiwitten stijfkloppen met snufje zout.
* bakmeel (gezeefd)en bakpoeder mengen.
* Eiwiiten en bakmeel afwisselend in gedeelte door dooiermengesel spatelen.
* Beslag in vorm schenken en in midden van de oven in ca. 1 uur lichtbruin bakken.
* cakevorm in de vorm iets laten afkoelen.
* Daarna uit de vorm halen en op het rooster verder laten afkoelen.
* Bovenkant van de cake royaal met de gehakte sinaasappelplakjes garneren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top