Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Churros

Door: renate999

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


    Basisdeeg:
  • 2.25 dl. water
  • 45 g. boter
  • snufje zout
  • 120 gr. bloem
  • 60 gr./6 el. maismeel
  • 2 eieren
  • olie om te frituren

    voor zoete churros:
  • 60 gr./4 el. suiker
  • 1 el. cacaopoeder
  • 1 tl. kaneel
  • poedersuiker naar keuze

    voor hartige churros:
  • 2 el. fijngeraspte kaas
  • 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad en fijngehakt
  • parmezaanse kaas naar keuze



Deze gefrituurde deegrepen worden in Spanje als ontbijt gegeten.
Basisrecept en twee varianten: een zoete en een hartige.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met dikke bodem. Voeg voor zoete churros ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt. Roer onmiddellijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het voor en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met cacao & kaneel (voor zoet) of kaas & Spaanse peper (voor hartig) toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken.
Klop tot het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
Verhit tenminste 10 cm olie in een (frituur)pan. Spuit het deeg in reepjes van 25 cm in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is. Laat de churros op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi zoete churros met poedersuiker en hartige met parmezaanse kaas.

Serveertip

Voor het echte spaanse ontbijt: maak de churros volgens het basisrecept en serveer met een kom gesmolten chocolade die je aanlengt met een beetje melk. (In Spanje krijg je een soort hele dikke chocolademelk erbij.)
Dip de churros in de chocolade. Zalig!!

Bron

-



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top