Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pecannotentaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Voor de notenlaag:
150 gr pecannoten (grof gehakt)
75 gr boter en 75 gram suiker
Voor het beslag:
1 eetl. bloem, 200 gram boter, 150 gr. suiker, 3 eieren, 1 zk vanillesuiker, 225 gr. zelfr. bakmeel
voor de vulling:
250 gr mascarpone
3 eetl. suiker
1,5 dl maple syrup (ahornsiroop)


HULPMIDDELEN

Springvorm van 22 cm


Recept van een vriend gekregen, erg lekker wel machtig

Voorbereiding

Verwamr de oven voor op 190 gr.
Smelt voor de notenlaag de boter in een steelpannetje en los hierin de suiker op.
Roer de gehakte noten erdoor heen en laat dit even afkoelen.
Vet de springvorm in met boter en bestuif deze met de eetl. bloem.
Snijd de boter in stukken en doe dit in de beslagkom. Plaats de kom in een bak met warm water en roer de boter zacht.
Meng de suiker en vanillesuiker erdoor. Roer de eieren er een voor een door en klop dit alles nog even goed.
Haal de kom uit het hete water en voeg de zelfr. bakmeel toe.Blijk kloppen tot het beslag glad is.
Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad.
Bestuif de bovenkant met behulp van een zeef, met een eetl. bloem en verdeel voorzichtig het notenmengsel erover.

Bereidingswijze

Bak de taart iets onder het midden van de oven in ongeveer 40 min. gaar. Zet de oven uit en laat de taart er nog 10 min. in staan.
Verwijder dan de rand van de vorm en laat het verder afkoelen.
Voor de vulling:
Roer de mascarpone glad met suiker. Snijd de taart horizontaal door en besprenkel de onderste helft met maple syrup. Strijk hierover de mascarpone en zet de bovenste helft er weer op. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.

Serveertips

Ook geschikt als nagerecht.
serveren met wat slagroom indien gewenst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selmavk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top