Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Baklava

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter.
Voor de syroop:
3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.



Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

Bereidingswijze

Meng in een kom de grofgehakte noten met de kaneel en de kruidnagelpoeder. Smelt de boter, leg op een beboterde bakplaat 4 vellen van het bladerdeeg, elk vel beboteren, leg hierop wat van het mengsel, dan 2 beboterde vellen, mengsel, dit herhalen tot er 4 vellen over zijn, deze 4 beboterde vellen als laatste over het mengsel spreiden, dan met een scherp mes de baklava insnijden, in vierkantjes, de rest van de gesmolten boter erover heen gieten. In een niet te hete oven (150-175) in ongeveer 30 minuten goud bruin bakken. Maak intusen de siroop: verwarm in een pannetje het water, de suiker, de honing en het vanille essence of poeder, ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. als de siroop klaar is van het vuur nemen en het citroenap toevoegen. Zodra de baklava uit de oven komt de hete siroop erover gieten en het geheel af laten koelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny45
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top