Sinaasappelijs

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 sinaasappel
1/2 ltr slagroom
100 gr basterdsuiker

HULPMIDDELEN

Ijsmachine (of gebruik het vriesvak)
citruspers
rasp
garde of mixer


Heerlijk romig simaasappelijs, wel een dikmaker

Voorbereiding

Zorg dat het ijselement van de ijsmachine bevroren is. Was de sinaasappel zorgvuldig. Pers de sinaasappel en rasp de schil met een kleine rasp.

Bereidingswijze

Klop de slagroom licht. De slagroom mag dikker worden, maar moet niet geheel stijf zijn. Meng de sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de suiker en de slagroom tot een lobbig zoet geheel.
Doe dit mengsel in de ijsmachine. In 30 minuten is het ijs dan klaar
Alternatief: doe dit in de vrieslade en meng het geheel elke 10 minuten even opnieuw door elkaar. Na anderhalf uur, misschien langer is het klaar (Ja, een ijsmachine is veel gemakkelijker)

Serveertips

Een mooie coupe, een ijswafel en slagroom maken het nog feestelijker

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heinalbeda

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies