Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sinaasappelijs

Door: heinalbeda

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 sinaasappel
1/2 ltr slagroom
100 gr basterdsuiker


Verder heb je nodig


Ijsmachine (of gebruik het vriesvak)
citruspers
rasp
garde of mixer


Heerlijk romig simaasappelijs, wel een dikmaker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat het ijselement van de ijsmachine bevroren is. Was de sinaasappel zorgvuldig. Pers de sinaasappel en rasp de schil met een kleine rasp.

Bereidingswijze

Klop de slagroom licht. De slagroom mag dikker worden, maar moet niet geheel stijf zijn. Meng de sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de suiker en de slagroom tot een lobbig zoet geheel.
Doe dit mengsel in de ijsmachine. In 30 minuten is het ijs dan klaar
Alternatief: doe dit in de vrieslade en meng het geheel elke 10 minuten even opnieuw door elkaar. Na anderhalf uur, misschien langer is het klaar (Ja, een ijsmachine is veel gemakkelijker)

Serveertip

Een mooie coupe, een ijswafel en slagroom maken het nog feestelijker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heinalbeda
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top