Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme

Door: jpjvdberg

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gram mager rundvlees, 1 kalfspoot of kippebeentjes, 1 dl water, 3 gram zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de slager het vlees zeer klein snijden en de kalfspoot in stukjes hakken. Doe alles met elkaar in een consomme-pot. Dit is een pot met een nauwe hals, gesloten door een stenen stop die door een veer vastgehouden wordt. Bij gebrek hieraan kan ook een hoog Keuls potje dienst doen, afgesloten met perkamentpapier of een inmaakglas met een ring, een deksel en een beugel. Zet de pot in een heet waterbad en laat dit 8-10 uur koken. Zeef de inhoud door een neteldoeks lapje. Laat de consomme - u verkrijgt ongeveer 1/4 liter - bekoelen en schep het vet eraf.

Serveertip

GROOTMOEDERS ADVIES:
Gebruik consomme als extract. Het is slechts enkele dagen houdbaar. Ook voor zieken is het goed.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top