Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees, 1 kalfspoot of kippebeentjes, 1 dl water, 3 gram zout.



Bereidingswijze

Laat de slager het vlees zeer klein snijden en de kalfspoot in stukjes hakken. Doe alles met elkaar in een consomme-pot. Dit is een pot met een nauwe hals, gesloten door een stenen stop die door een veer vastgehouden wordt. Bij gebrek hieraan kan ook een hoog Keuls potje dienst doen, afgesloten met perkamentpapier of een inmaakglas met een ring, een deksel en een beugel. Zet de pot in een heet waterbad en laat dit 8-10 uur koken. Zeef de inhoud door een neteldoeks lapje. Laat de consomme - u verkrijgt ongeveer 1/4 liter - bekoelen en schep het vet eraf.

Serveertips

GROOTMOEDERS ADVIES:
Gebruik consomme als extract. Het is slechts enkele dagen houdbaar. Ook voor zieken is het goed.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top