Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rauwe hamknapzakjes met mon-chou

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr. rauwe ham in ronde plakjes. (bv.van de Aldi)
1 pakje Mon Chou of andere roomkaas
bosje bieslook
1 kleine ui
1 flinke knoflookteen
peper
zout
paprikapoeder



Lekker fris borrelhapje, zo rond de klok van twaalf.

Voorbereiding

Maak de vacuumverpakking van de rauwe ham open.Leg de Mon Chou minstens een uur van te voren uit de koelkast, zodat het makkelijk te mengen is.Pel de ui en de knoflook.Rasp de ui op een fijne rasp en pers de knoflook fijn.Snij wat bieslook heel fijn, maar bewaar evenzoveel lange sprietjes als er rauwe hamplakken zijn.Leg de lange bieslooksprieten twee tellen in heet water zodat je er mee kunt strikken zonder dat ze knappen.

Bereidingswijze

Meng de ui, knoflook en bieslooksnippertjes met wat peper, zout en paprikapoeder door de Mon Chou.Schep op elk plakje rauwe ham een theelepeltje van het Mon Choumengsel.Vouw de randen van de ham naar boven, zodat je een buideltje krijgt en strik het vast met een spriet bieslook.Zet het nog een uurtje of langer verpakt in de koelkast om op te stijven.

Serveertips

Hemels lekker, bij een glas wijn.Eet smakelijk



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top