Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moksi Alesi Met Zoutvlees

Door: sasvdberk

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gram rijst, 200 gram zoutvlees (te koop bij de toko), 100 gram margarine of 6 lepels kokosolie, 0,75 liter water, 1 ui, 1 madam janet, zout



(Surinaams eenpansgerecht met vlees)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zoutvlees in stukjes snijden en 1 uur in water leggen om te ontzouten Margarine of kokosolie verhitten. Zoutvlees en daarna gesnipperde ui bakken Het water erbij doen en alles 15 min. laten koken. Op smaak brengen met zout of bouillonblokje. De rijst toevoegen omscheppen en de hele peper erop leggen. Als het weer kookt gas lager draaien Na 30 min voorzichtig omscheppen Gaar laten koken in ongeveer 45 minuten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top