Donuts

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

450 gram bakkersbloem, 1 theelepel zout, 50 gram fijne witte suiker, 6 gram instant gist (zakje), 2 deciliter melk, 1 ei losgeroerd, 25 gram gesmolten boter, zonnebloemolie om te frituren, fijne witte suiker om te bestuiven, frambozenjam als vulling.


Ook al zo lekker

Bereidingswijze

Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van ? cm dik. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje. Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verhit de olie tot 180?C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie). Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.

Vulling:
Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkant een stukje open en spuit er wat frambozenjam in. Voor: circa 18 doughnuts.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies