
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
450 gram bakkersbloem, 1 theelepel zout, 50 gram fijne witte suiker, 6 gram instant gist (zakje), 2 deciliter melk, 1 ei losgeroerd, 25 gram gesmolten boter, zonnebloemolie om te frituren, fijne witte suiker om te bestuiven, frambozenjam als vulling.
Ook al zo lekker
Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom. Voeg de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot u een zacht, glad deeg hebt. Laag het deeg afgedekt in de kom circa 2 uur rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en rol het ui tot een lap van ? cm dik. Steek gladde rondjes uit van 18 cm doorsnee. Steek desgewenst uit het midden van elke doughnut een rondje. Leg ze op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verhit de olie tot 180?C (tot een stukje brood in 1 minuut bruin bakt in de olie). Frituur de doughnuts 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Doe ze in een plastic zakje en wentel ze zo door de suiker.
Vulling:
Snijd de afgekoelde doughnuts aan de zijkant een stukje open en spuit er wat frambozenjam in. Voor: circa 18 doughnuts.
tyler99 07-03-2004
De donuts heb ik al vele malen gemaakt en ze smaken verukkelijk.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »