
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
- 1? kg. kruimige aardappels
- zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 Chinese kool
- 1 zakje nasikruiden (Conimex)
- 1 eetlepel olie
- 125 gr. magere spekreepjes
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken. Schenk 1 dl. heet water op de nasikruiden.
Verhit de olie en bak de spekreepjes op een hoog vuur knapperig uit. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op een halfhoog vuur mee. Schep de nasikruiden met het vocht
erdoor en laat alles op een laag vuur een aantal minuten zachtjes pruttelen.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op een halfhoog vuur.
Lekker met een bal gehakt en jus
glerumch 04-12-2007
Ik heb het met wereldkruiden mexico van silvo gemaakt, maar dat was bij gebrek aan nasikruiden. Ik knoei nog verder !
hannezparadise 07-06-2002
Dit is ook mijn favoriete stamppot recept. Jammer dat het er zo raar uit ziet, maar het is erg lekker! Heb jij het ook uit het boekje van de C1000 gehaald?
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »