Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

surinaamse bruine bonen met kip

Door: bianca04

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


250 gram Bruine bonen uit blik of pot
1 ui.
3 teentjes knoflook.
1 maggieblok.
1 tomaat.
Witte peper.
Zout.
4 eetlepels olie.
250 gram kipfile.
2 a 3 stengeltjes selderij.
1/2 kopje water.


Verder heb je nodig


Een ruime pan.
Snijplank.
Schoteltje.


...LEKKER MET RIJST...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip file in stukjes snijden.
Uien en knoflook schillen en in fijne reepjes snijden.
Maggieblok fijn maken tot poedervorm op een schoteltje.
Tomaat ontdoen van pitten, daarna in reepjes snijden.
De selderij in fijne stukjes hakken.

Bereidingswijze

Kipfile bijna goudbruin frituren (apart).
Neem een ruime pan, doe daar 4 eetlepels olie in, goed verhitten.
Doe de ui, knoflook en de maggieblok in poedervorm in de pan, goed laten bakken totdat het goed bruin is, daarna de tomaat toevoegen, even doorroeren tot het vruchtvlees van de tomaat een beetje verdwijnt.
Doe de gefrituurde kip file erbij en een minuut of twee doorbakken.
Doe nu de bruine bonen erbij, door roeren en dan het 1/2 kopje water toevoegen, het geheel door laten koken.
vanaf nu op een laag vuurtje ongeveer 15 minuten met de deksel half open, wel af en toe roeren.
na ongeveer 10 minuten zout en witte peper toevoegen naar smaak, op het eind de selderij toevoegen....

Serveertip

Heerlijk met rijst...en kousenband....



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca04
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top