Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kaasfondue bier, mosterd, knoflook

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

400 gr. kaas (lekkere zwitsersekaas, vraag bij de kaasboer voor de perfecte combi!)* 2 dl. bier* 1 eetl. mosterd* paar druppels knoflooksaus* paar eetl. maizena (niet te weinig)* water.


HULPMIDDELEN

Pan, garde, bakje/ schenkbeker.


DE kaasfondue onder de kaasfondues!! Stevige smaak maar toch zacht en romig.

Voorbereiding

1. Snijd de kaas in stukjes als deze nog niet geraspt is 2. maak de maizena aan met flink wat water (dunner is makkelijker doseren en beter te veel maizena klaar hebben want tussendoor aanmaken is lastig)

Bereidingswijze

1. breng bier en knoflook aan de kook 2. voeg de kaas toe en blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten en begint met koken 3. voeg al roerend langzaam de maizena toe tot de kaas voldoende dik en gebonden is (iets dikkere yogurt) 4. haal de pan van het vuur 5. roer nu pas de mosterd door de kaas.

Serveertips

Lekker met salade, groenten en brood.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dongwen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top