Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Saus
  6. Kerry Saus

Kerry Saus

Door: chef-kok

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2001

Ingrediënten 4 personen


Bouillon/kerry poeder/roux/water.


Verder heb je nodig


Houten spatel/garde/lepels om te proeven/en natuurlijk kook pannen.


Lekkere kerry saus voor bij de rijst te doen.en lekker dat het is.proberen Dus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een heel pakje boter laten smelten en bloem toe voegen het moet naar zant smaken .een pannetje met halve liter water laten koken en boullon toe voegen.

Bereidingswijze

Als de boullon in het water zit moet de roux toe gevoegt worden. goed kloppen tot dat de klontjes er uit zijn maak het zo dik als saus als dat klaar is dan mag je er kerry poeder bij doen even proeven en is het lekker of niet?

Serveertip

Doe de kerry saus bij indiche rijst en wat je ook kunt doen is kleine stukjes kip er door heen doen.smullen maar



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chef-kok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top