Stoofpotje Met Rundvlees

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 grote runderlap (ca. 500 gr), 2 uien, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 pot rundvleesbouillon, 4 winterpenen, 4 middelgrote aardappelen, 1 laurierblaadje, basilicum, peper, zout, een flinke scheut port, wat boter of olie.

HULPMIDDELEN

Een grote stoofpan


Met een Mediterraan tintje

Voorbereiding

Meteen: snij de runderlap in stukken, snij de uien in reepjes, ontvel de tomaten en snij ze in stukken.
Na 1,5 uur stoven de wortels raspen en in plakjes snijden, de aardappels schillen en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Bak de stukken rundvlees in wat boter of olie bruin. voeg de reepjes ui toe en knijp de teentjes knoflook erboven uit en laat dit kort meebakken. Voeg de runderbouillon en de stukken tomaat hieraan toe en doe het laurierblaadje erbij. Voeg ook zout, peper en wat basilicum toe. Laat dit minimaal 1,5 uur stoven met het deksel op de pan. Doe dan de plakjes wortel en de aardappelblokjes erbij eneen flinke scheut port en laat het zacht doorkoken tot de aardappel gaar is.

Serveertips

Serveer het met stokbrood en kruidenboter.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosaliefarm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies