Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ceviche

Door: renate999

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


500 gram verse kabeljauwfilet, zonder graten (of een andere witte vissoort)
3 limoenen
1 citroen
bosje koriander
peper
zout
aji amarillo of gele pepers
4 tenen knoflook
1 a 2 rode uien



Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de vis in dobbelstenen van 1-haps formaat.
Snijd de ui (1 grote of 2 kleinere) in halve ringen. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de gele peper heel fijn; neem er 2 als je van pittig houdt. Snijd de blaadjes van 10 a 15 takjes koriander fijn.
Pers de citroen en limoenen uit.
Meng in een ondiepe schaal alles door elkaar. Pers de knoflook erboven uit, en breng het geheel op smaak met peper en zout. Dek de schaal af en laat minstens een half uur intrekken - af en toe doorroeren. De vis wordt 'gegaard' door het zuur van de limoentjes. Als de vis helemaal wit is, kan de ceviche geserveerd worden.
Eventueel kun je ook wat gemalen komijn toevoegen.
De ceviche wordt nog lekkerder als je hem 'smorgens maakt en de hele dag laat intrekken. Dek de schaal dan af met plasticfolie en zet hem in de koelkast.
Lekker met een maiskolf en gekookte zoete aardappel erbij.

Serveertip

Roer voor een Mexicaanse variant op dit gerecht het vruchtvlees van 1 vleestomaat, (zonder pitjes) in kleine dobbelsteentjes gesneden, en 2 lenteuitjes (met groen) in fijne ringetjes door het gerecht. Gebruik minder rode ui.

Bron

-



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top