Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dal, Linzensoep

Door: vleesloos

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kop linzen?)
1 ltr bouillon (of water)
1-2 uien
1 teentje knoflook (of snufje asafoetida)
1 el ghee (of kokos-olie)
1 tl cayennepeper
1 tl kaneel
2 laurierbladen
shoyu
koriandergroen (of peterselie)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de dal in een zeef. Snij ui in maantjes en fruit ze met geperste knoflook in geklaarde boter. Fruit kruiden en laurier even mee. Linzen en bouillon toevoegen en op laag vuur kwartier a half uurtje laten pruttelen tot alles goed gaar is. De dal eventueel pureren (laurierblad eruit!). Op smaak brengen met shoyu. Fijngehakt groen erover.

?) de bekendste dal zijn: channa dal (split-kikkererwten), masoor-dal (rode linzen), mung-dal (split-?tauge-boontjes?) en urad-dal (split zwarte sojaboontjes)

* pitta kiest voor channa-dal of mung-dal en vervangt cayennepeper/kaneel door komijn-/korianderpoeder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleesloos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top