Schenkel Uit De Stoofpan

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4-6 stukken kalfsschenkel met been van 4 cm dik
30 g bloem
75 g boter
1 ui
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 citroen
majoraan (vers of diepvries)
zout
peper
1 1/2 dl droge witte wijn
1/2 blik gepelde tomaten
1 dl runderfond (pot)
8 zwarte olijven


Schenkelvlees is heerlijk voor bouillon, maar ook verrassend lekker als hoof gerecht.

Osso buccu

Bereidingswijze

De schenkelstukken door de bloem wentelen en in een ruime braadpan in 50 gram hete bakboter bruin bakken. De ui, wortel en bleekselderij fijnsnipperen en toevoegen, de knoflook erboven uitknijpen. Van de citroen een stukje schil snijden er erbij leggen, wat majoraan, zout en witte peper erover strooien. Als de groenten licht kleuren, de wijn, de gepelde tomaten en de fond toevoegen en het gerecht 1 1/2 uur laten stoven. Vlak voor het serveren 1 theelepel citroensap en de rest van de boter en de olijven erbij roeren.

Serveertips

Serveren met lintmacaroni en gestoofde courgette, eventueel in linten geschaafd.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pilorus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies