Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lamsvlees Met Brabantse Groenten En Kriekbier Boon

Door: witte_kop

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


800 g ontbeende lamsschouder,
4 wortelen,
150 g spruitjes,
100 g broccoli,
1 grote ui,
1 teentje knoflook,
100 g groene boontjes,
0.5 dl lamsbouillon,
1 eetlepel bloem,
1 liter kriekenbier Boon,
25 g boter of 5 cl olie,
peper,
zout en laurier



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie of boter en bak het in stukjes gesneden vlees hierin aan alle kanten bruin. Kruid het met peper en zout. Hak de ui en het knoflook fijn en laat dit even meekleuren. Strooi de bloem erover, roer goed en laat alles enkele seconden sudderen. Voeg dan de lamsbouillon en de kriek toe. Laat alles zachtjes koken. Maak de spruitjes, broccoli en boontjes schoon. Blancheer de spruitjes en verdeel de broccoli in roosjes. Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen, de boontjes en de laurier bij het vlees en laat alles verder sudderen tot het gerecht bijna gaar is. Voeg dan de broccoli en de geblancheerde spruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer hier gebakken krielaardappeltjes bij.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top