Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Wokgroenten

Wokgroenten

Door: marleenhopp

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr sluimerwten (peultjes), 500 gr oesterzwammen, 2 sjalotjes, 1 el geraspte gember, 1 a 2 el vissaus, 2 tenen look, 1 blikje bamboescheuten, olijfolie, mespunt sambal of enkele druppels piri-piri of tabasco


Verder heb je nodig


Grote kookpot, mes, Snijplank, rasp, lepel,


Op basis van beppie's Thaise groenten uit de wok, waarvoor dank.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peultjes wassen en bliezen; oesterzwammen snijden in reepjes; bamboescheuten laten uitlekken, gember raspen, look en sjalot fijnsnipperen. De kruiden klaarzetten.

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten in kookpot. De peultjes erbij doen en roerbakken tot ze gaar zijn. Vervolgens sjalot, look, gember en de sambal/piri-piri/tabasco druppels toevoegen. Nog even roerbakken vooraleer de bamboescheuten en de oesterzwammen erin te doen. Voeg ze dan toch erbij. Nog 4 min. bakken en dan op smaak brengen met de vissaus en misschien 2 el water. (een beetje jus mag toch niet?)

Serveertip

Wij eten dit met varkensvlees met zwarte bonensaus (zie bij mijn favorieten) en rijst of mie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top