Wokgroenten

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr sluimerwten (peultjes), 500 gr oesterzwammen, 2 sjalotjes, 1 el geraspte gember, 1 a 2 el vissaus, 2 tenen look, 1 blikje bamboescheuten, olijfolie, mespunt sambal of enkele druppels piri-piri of tabasco

HULPMIDDELEN

Grote kookpot, mes, snijplank, rasp, lepel,


Op basis van beppie's Thaise groenten uit de wok, waarvoor dank.

Voorbereiding

Peultjes wassen en bliezen; oesterzwammen snijden in reepjes; bamboescheuten laten uitlekken, gember raspen, look en sjalot fijnsnipperen. De kruiden klaarzetten.

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten in kookpot. De peultjes erbij doen en roerbakken tot ze gaar zijn. Vervolgens sjalot, look, gember en de sambal/piri-piri/tabasco druppels toevoegen. Nog even roerbakken vooraleer de bamboescheuten en de oesterzwammen erin te doen. Voeg ze dan toch erbij. Nog 4 min. bakken en dan op smaak brengen met de vissaus en misschien 2 el water. (een beetje jus mag toch niet?)

Serveertips

Wij eten dit met varkensvlees met zwarte bonensaus (zie bij mijn favorieten) en rijst of mie

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marleenhopp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies