witlooftaartje

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

2 plakjes bladerdeeg
zout, peper
100 gr. witloof
sjalotje
plakje ham
boter
1 ei
25 gr geraspte oude kaas
paprikapoeder
beetje melk
1 kleine tomaat

HULPMIDDELEN

2 ronde vormpjes


Soort quiche

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ca. 10 min. ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ?C (stand 4).
Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg eraf en prik met een vork een paar keer in de bodem.
Was de witlof en snijd hem in dunne ringen.
Pel het sjalotje & snipper dit fijn.
Snij de ham in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Blancheer de witlof in ruim kokend water met zout (ca. 2 minuten). In een vergiet de witlof afgieten en spoelen met koud water tot hij koud is, laat hem nu uitlekken.
Verhit in een koekepan de boter en het sjalotje 3 min. fruiten, de ham 2 min. mee laten bakken.
Van het vuur af de witlof erdoor scheppen.
Het ei losroeren met wat melk, zout, peper en paprikapoeder, roer er ook de kaas door.
Schep het witlofmengsel op het deeg, leg er een schijf tomaat op en schenk het eimengsel erover.
Bak de taartjes in ca. 20 min. gaar en bruin.
Laat de taartjes iets afkoelen om ze daarna voorzichtig uit de vormpjes te halen.

Serveertips

Kan ook in grotere ovenschaal naar smaak ...
kan geserveerd worden met een salade (maar is niet nodig)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van biheins
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies