Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse gazellenhoorntjes (Kahb gasal)

Marokkaanse gazellenhoorntjes (Kahb gasal)

Door: bollekentwee

  • Marokkaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg : 1/2 kg gezeefde bloem - 100 gr gesmolten boter - 2 el geurloze olijfolie - 1 kopje suiker - 1 mespunt zout - lauw water. Voor de vulling : 1/2 kg rauwe gepelde amandelen - 2 kopjes oranjebloesemwater - 1 kopje suiker - 1 tl kaneelpoeder - poedersuiker voor de garnering.



Deze Marrokaanse versnaperingen, volgens een recept van Fatima Marzouki van restaurant "El Warda" in Antwerpen, worden traditioneel na de maaltijd bij de muntthee geserveerd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingredienten voor het deeg bij elkaar op het aanrechtblad en vorm er met krachtig draaiende bewegingen een soepel deeg van. Voorzichtig met het water, steeds kleine beetjes toevoegen tot het genoeg is. Laat het deeg adgedekt een uurtje rusten.

Bereidingswijze

Voor de vulling alle ingredienten in de keukenrobot mengen tot een egale massa., de machine niet te lang laten draaien om te voorkomen dat de olie uit de amandelen er een kleverige brij van maakt. Rol het deeg dun uit en steek er cirkels uit van diameter 15 cm. Vorm "worstjes" van de vulling, leg op elke cirkel een "worstje" en vouw het deeg toe. Kleef vast met water. Geef het deeg een knik zodat ze de vorm van een maansikkel krijgen. Bak de gazellenhoorntjes kort in de oven bij een temperatuur van 220? C. De onderkant mag goudgeel worden, de bovenkant moet blank blijven.

Serveertip

Bestrooi de hoorntjes rijkelijk met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top