Wortel-Notentaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het deeg:
150 g amandelen*
150 g hazelnoten*
250 g wortelen*
6 eiwitten*
250 g suiker*
6 eierdooiers*
Geraspte schil van 1 citroen*
100 g bloem*
1 tl bakpoeder*
2 cl kirsch*
1 msp. kaneel*
1 msp. gemalen kruidnagels*
Boter,voor het invetten*

Voor het glazuur:
200 g poedersuiker*
2 el kirsch*
2 el citroensap.


HULPMIDDELEN

Oven*
1 springvorm(? 26 cm):


Lekker voor op een feestje!

Voorbereiding

Bereidingstijd: Ca.90 minuten.
Koeltijd: Ca. 30 minuten.

Bereidingswijze

De amandelen en noten in de molen fijnmalen.
De wortelen afboenen,wassen en met het multimes in een hoge kom fijnaken.
De oven voorverwarmen op 180?C.
De eiwitten met de klopper goed stijfkloppen.
Ca. 125 g suiker erbij strooien en erdoorheen kloppen.
De rest van de suiker samen met de eierdooiers en citroenschil schuimig roeren met de klopper.
Amandelen,hazelnoten en wortelen erbij doen.
Bloem en bakpoeder vermengen en erboven zeven,ook kirsch,kaneel en kruidnagel erbij doen en alles met het multimes goed doorroeren.
Het eiwitschuim voorzichtig met een houten lepel door het deeg spatelen.
De springvorm invetten,het deeg erin doen en Ca. 1 uur bakken.
De taart eruit halen,iets laten afkoelen en storten op een taartrooster.
Verder laten afkoelen.
Poedersuiker,kirsch en citroensap door elkaar roeren en het glazuur Ca. 30 minuten in de koelkast laten staan.
De bovenkant en zijkant van de taart rondom ermee bestrijken.
En klaar is kees.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies