gemarineerde ribbetjes.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kg varkensribbetjes ( spareribs )
1 eetlepel zout, vers gemalen Szetschuanpeper(in elke toko verkrijgbaar), Ingr. voor de marinade : 2 uien, 2 knoflooktenen, 1 th.lepel zout, stukje gemberwortel, half kopje honing, 4 eetlepels ketjap, 2 eetlepels hoisin saus, 4 eetlepels azijn,
2 eetlepels notenolie, 1 th.lepel kerrie,
1 th.lepel paprikapoeder en 'n bosje bieslook.

HULPMIDDELEN

Oven


Lekker smikkelen en kluiven

Voorbereiding

De ribben die je koopt in stukken van ca. 4 cm laten zagen. Onder koud water even afspoelen en droog deppen met keukenpapier.
met zout en peper inwrijven. Voor de marinade : de uien pureren en vermengen met de uitgeperste knoflook. Gemberwortel schillen, zeer fijn hakken en bij het ui-knoflookmengsel doen. alle andere ingredienten toevoegen, goed vermengen en over de ribbetjes gieten, even goed omscheppen, zodat alles met de marinade bedekt is. Afdekken en 1 nacht in de koelkast laten intrekken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen tot 220 gr. en de ribbetjes 15-20 min. laten bakken. Tijdens het bakken regelmatig met het resterende mengsel v.d. marinade bestrijken. Voor het opdienen met de bieslook bestrooien.

Serveertips

Witte rijst met een salade.
of : Warm stokbrood.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies