Spaghetti met zalm

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Olie
1 grote gesnipperde ui
3 fijngesnipperde teentjes knoflook
1blikje zalm
100 gram gerookte zalm in kleine stukjes
1 visbouillontablet
bloem
125 gram creme fraiche
scheutje tomatenketchup (voor de kleur)
1 tl basilicum gedroogd 1 e.l. versgehakt
peper, zout
500 gram spaghetti


Een heerlijke spaghettisaus met zalm uit blik gecombineerd met gerookte zalm.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan 3 el olie en fruit de ui met knoflook op laag vuur glazig. Laat de zalm uitlekken en maak de vis klein. Voeg de zalm toe. Kook 350 ml water en los de visbouillontablet hierin op. Voeg 2 e.l. bloem bij de zalm en voeg zoveel visbouillon toe dat er een dikke saus ontstaat. Voeg creme fraiche toe en eventueel nog wat bouillon totdat de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met peper, zout, basilicum en op kleur met een scheutje tomatenketchup.
Schep de saus over in een schaal.
Kook de spaghetti volgens het bereidingsvoorschrift op de verpakking.

Serveertips

Serveer spaghetti en saus apart met een frisse salade.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies