Spaghetti met zalm

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Olie
1 grote gesnipperde ui
3 fijngesnipperde teentjes knoflook
1blikje zalm
100 gram gerookte zalm in kleine stukjes
1 visbouillontablet
bloem
125 gram creme fraiche
scheutje tomatenketchup (voor de kleur)
1 tl basilicum gedroogd 1 e.l. versgehakt
peper, zout
500 gram spaghetti


Een heerlijke spaghettisaus met zalm uit blik gecombineerd met gerookte zalm.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan 3 el olie en fruit de ui met knoflook op laag vuur glazig. Laat de zalm uitlekken en maak de vis klein. Voeg de zalm toe. Kook 350 ml water en los de visbouillontablet hierin op. Voeg 2 e.l. bloem bij de zalm en voeg zoveel visbouillon toe dat er een dikke saus ontstaat. Voeg creme fraiche toe en eventueel nog wat bouillon totdat de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met peper, zout, basilicum en op kleur met een scheutje tomatenketchup.
Schep de saus over in een schaal.
Kook de spaghetti volgens het bereidingsvoorschrift op de verpakking.

Serveertips

Serveer spaghetti en saus apart met een frisse salade.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies