Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

arme ridders

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Een halfje oud wit brood
1/2 liter melk
2 eetl. suiker
zout
geraspte citroenschil
geraspte nootmuskaat (of uit een potje)
4 eieren
boter
rijnwijn
witte basterdsuiker


HULPMIDDELEN

Koekenpan
Mes
Pannekoekenmes
Mixkom
Platte schaal


Een leuk en makkelijk nagerecht uit de oude doos.

Voorbereiding

Ontdoe het brood van de korsten, snijd grote boterhammen eenmaal door. Het kan ook in repen.
Aromatiseer de melk met suiker, zout, geraspte citroenschil en geraspte nootmuskaat.

Bereidingswijze

Wentel de sneden (of repen)brood in dit melkmengsel, maar haal ze eruit voor ze teveel vocht hebben opgenomen waardoor ze uit elkaar kunnen vallen.
Kluts de eieren, mocht er nog melk over zijn, kluts er dan maximaal 1 deciliter van door.
Haal nu het brood door dit eiermengsel en bak ze in de boter in de Koekenpan aan beide zijden bruin. Houd ze goed warm.

Serveertips

Overgiet ze vlak voor het opdienen met rijnwijn. Presenteer er nog witte basterdsuiker bij.

Heeft u geen rijnwijn bij de hand, geef dan die ARME RIDDERS wat landwijn of een andere simpele witte wijn. Zij zullen het graag in zich opnemen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannetjetromp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top