Gebakken Zalm Met Kruidenkorst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 stukken zalmfilet a 150 g., zout, peper, 1 losgeklopte eidooier, 2 el olie.
voor de kruidenkorst: 100 g broodkruim, 2 el fijngesneden peterselie, 2 tl fijngesneden dille, 1 tl fijngesneden dragon.
voor de kruidenroomsaus:
21/2 dl creme fraiche, 1 tl mosterd, zout, peper, 3 el fijngesneden kruiden (bieslook en dille).


Ik ben persoonlijk dol op kruidenkorsten, dat kun je ook wel aan mijn recepten zien, dit is een supersnel recept, een lekker stukje zalm in een krokante kruidenkorst met een zachte kruidenroomsaus.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr.

Bereidingswijze

Voor de kruidenkorst het broodkruim, peterselie, dille en dragon mengen, zalmfilets met zout en peper bestrooien en kant waar het vel heeft gezeten met eidooier bestrijken, de met eidooier bestreken kant in broodkruidenmengsel drukken en kruidenlaag stevig op de vis drukken, olie verhitten en zalm hierin op kruidenkant 3 min bakken, zalm omdraaien, kruidenkorst is nu boven en in de oven verder laten garen (ca 15 min.)
met de kruidenroomsaus (creme fraiche verwarmen en overige ingredienten erdoor roeren, met staafmixer schuimig kloppen) serveren.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies