Gehaktbrood A La Babs

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

Eieren, ui, verse koreander, peper, zout, verse knoflook, honing, ketjap, sambal badjak, gehakt

HULPMIDDELEN

Foodprocessor of met eigen handjes, grote kom, cake blik, garde


Een van mijn toprecepten wat je makkelijk van tevoren kunt klaarmaken zodat je tijdens het diner bij je gasten aan tafel kunt zitten. Daarnaast is het nog lekkerder om eventuele left-overs de volgende dag koud op een verse witte boterham te eten. Hmmmmm.

Voorbereiding

Uitjes snipperen (met de hand of in de food processor)

Bereidingswijze

Meng in de foodprocessor alle bovenstaande ingredienten (behalve gehakt) tot een homogene massa. Op het laatst het gehakt erdoor heen roeren. Dan cake blik invetten met olijfolie, gehakt als een brood erin kneden en de oven in op ca. 225 graden Celcius. Afhankelijk van het gewicht ca. 1,5 uur afgedekt met folie in de oven en daarna onafgedekt nog eens ca. 20 minuten voor het verkrijgen van een mooie goudbruine korst.
Qua hoeveelheden moet je zelf maar bedenken hoeveel je nodig denkt te hebben. Doe ik zelf ook altijd. Nooit afmeten, gewoon lekker een beetje van dit en een beetje van dat...

Serveertips

Als we aan de lijn doen natuurlijk heerlijk om samen te laten gaan met een franse salade. Denk aan Montignac. Doen we niet aan de lijn, dan is het zalig met gebakken aardappeltjes de salade voor de vitamientjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbarapeek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies