Vijgencake

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 g zelfrijzend bakmeel,
150 g boter,
150 g suiker,
3 eieren,
6 vijgen,
wat zout.

HULPMIDDELEN

Bakvorm


Voorbereiding

Vewxarm de oven voor op 200?C

Bereidingswijze

Laat de boter zachtjes smelten op een zeer klein vuurtje. Scheid de eieren en klop het eiwit op. Meng het bakmeel met de gesmolten boter, voeg de eieren toe, voeg dan de suiker toe. Snijd de vijgen in stukken en voeg deze toe aan het beslag. Spattel er dan de opgeslagen eiwitten onder. Doe het beslag dan in de ingevette bakvorm en laat bakken in de oven tot de cake gaar is. De gaarheid kan je controleren door er een ijzeren spies in te steken en deze er terug uit doen. Als er niets meet aan de spies blijft hangen is de cake gaar.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Suikervrij in 30 dagen met een handig stappenplan!

van 19,99
Alleen vandaag 15
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies