Vijgencake

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 g zelfrijzend bakmeel,
150 g boter,
150 g suiker,
3 eieren,
6 vijgen,
wat zout.


HULPMIDDELEN

Bakvorm


Voorbereiding

Vewxarm de oven voor op 200?C

Bereidingswijze

Laat de boter zachtjes smelten op een zeer klein vuurtje. Scheid de eieren en klop het eiwit op. Meng het bakmeel met de gesmolten boter, voeg de eieren toe, voeg dan de suiker toe. Snijd de vijgen in stukken en voeg deze toe aan het beslag. Spattel er dan de opgeslagen eiwitten onder. Doe het beslag dan in de ingevette bakvorm en laat bakken in de oven tot de cake gaar is. De gaarheid kan je controleren door er een ijzeren spies in te steken en deze er terug uit doen. Als er niets meet aan de spies blijft hangen is de cake gaar.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies