Ragout Van Rundvlees (Sucade)

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram rundvlees,(sucade) 25 gram boter, 1 ui, peper en zout, 1 theelepel kerrie, bloem naar gelang de dikte van de roux, 1 theelepel nootmuskaat, eventueel kunt u voor de smaak wat aroma toevoegen.


Deze ragout is van eigen hand. Als u de ragout iets steviger maakt, dan kunt u van deze ragout zelf uw eigen kroketten maken.

Bereidingswijze

Was het vlees zorgvuldig en dep het droog met keukenpapier. Neem 1 1/2 liter water met wat zout, doe het vlees in de pan en laat het ongeveer 2 uur zachtjes koken. Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
Doe de boter in de pan, en bak daar de ui in tot ze glazig is. Voeg dan lepel voor lepel de bloem al roerend toe. U blijft roeren tot het deeg als een bal van de bodem komt. Dan voegt u, met een soeplepel, de bouillon toe, en roert u net zolang tot de bouillon is opgelost in de bloem. U blijft dit herhalen tot dat u denkt dat het goed smeuig is geworden. Voeg daarna het vlees, wat u in kleine stukjes hebt gesneden, toe aan de deegmassa, al roerende voegt u de kerrie, peper, nootmuskaat en het aroma toe.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies