Bonte, Heldere Groenten-Aspic

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

1 kalfspoot,
500 g doorregen runderborst,
2 uien,
3 dikke wortelen,
1 dikke prei,
halve knolselder,
1 eetlepel peperkorrels,
3 a 4 laurierblaadjes,
3 takjes tijm,
150 g voorgekookte en gepekelde ossentong in plakjjes van 5 mm dik,
100 g augurken,
200 g dunne groene boontjes,
2 grote eetlepels kappertjes,
2 eetlepels in azijn ingelegde roze peperbessen.


Voorbereiding

Laat de kalfspoot door de slager in stukken zagen zodat hij in de kookketel past. De soepgroenten: halveer de ongepelde ui, zet deze op een kookplaat op wat alumuniumfolie en laat wat kleuren. Schil de wortelen en laat deze op hun geheel. De prei kuisen en grof snijden. De knolselder schillen en is schijven snijden.

Bereidingswijze

Doe de kalfspoot samen met het vlees en de soepgroenten in een grote kookketel bedekken met water. Voeg dan alle kruiden toe en laat op een matig vuur 2 uurzachtjes en zonder deksel koken (zokrijg je een glasheldere bouillon die niet meer geklaard moet worden). Als de wortelen en de selder gaar zijn deze er uithalen, overgieten met wat bouillon en apart zetten.Doe een deksel op de pan en laat nog eens 2 tot 3 uur trekken. Neem het vlees uit de pan, snijd de malse stukken eraf en leg de rest terug in de kookketel. Alles bij elkaar moet de bouillon ongeveer 3 uur koken om alle gelerende eigenschappen van de kalfspoot los te maken. Giet de bouillon door een neteldoek. Maak het vlees van de kalfspoot los en snijd dit dan in blokjes. Snijd het overige vlees, de wortelen, de selder, de ossetong en de augurken eveneens in blokjes. Meng nu alle ingredienten met de kappertjes en de peperbessen, schep over in een terrine of een lange vorm en overgiet met de stevig gekruide bouillon. Laat dan een paar uur stollen in de koelkast en serveer.

Serveertips

Serveer met een mosterdsausje bestaande uit wat mosterd, lauwe bouillon, azijn, peterselie, peper en zout.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies